Naast de vele sport- en opvoedingscursussen die wij al aanbieden, zijn er nog een hoop “vergeten” sporten. Door gebrek aan animo en beperkt aanbod zijn deze takken van hondensport in de loop van de tijd op de achtergrond gedrongen. Op deze pagina willen wij deze cursussen in de schijnwerpers zetten.

Heb je interesse in één van deze cursussen? Dan kan je je via ons aanmeldformulier opgeven. Het veld “cursus” mag je leeg laten, onder “opmerkingen” kan je plaatsen in welke “vergeten” sport je interesse hebt. Bij voldoende animo zullen wij een nieuwe cursus starten.

Treibball

Treibball is een sport waarbij de hond ballen in een goal moet krijgen. In het midden van een groot veld liggen max. 8 grote ballen. Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond bij aanvang in een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen.

Flyball

Flyball is de enige teamsport binnen de hondensporten. Het is een estafetterace tussen twee teams van vier honden. De baan van 15,55m moet heen en terug afgelegd worden. Op de heenweg zonder bal. De bal wordt uit de box genomen. Daarbij wordt door de hond door middel van een soort pedaal (de plank) een (tennis-)bal gelanceerd die door de hond gevangen moet worden. Daarna moet de hond zo snel mogelijk met bal terug naar de eigenaar.

Combisport

Combisport is een sport waarbij behendigheid en FCI Obedience wordt gecombineerd. De samenwerking tussen baas en hond wordt op de proef gesteld. Hond en baas dienen heel goed op elkaar te letten en moeten op elkaar ingespeeld zijn. Ze horen namelijk zij aan zij te blijven bij de verschillende onderdelen.